Kjeks
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Disse søte kjeksene, eller sugar cookies som de heter på engelsk, er superpopulære i USA, og lages i alle mulige fasonger. Slå deg løs med noen av de artige formene som er å finne i handelen, eller bruk de minste pepperkakeformene dine.
Ingredienser
-
400 g hvetemel -
0,5 ts salt -
1 ts natron -
200 g smør -
200 g sukker -
2 stk. egg -
1 ts vaniljeekstrakt
Slik gjør du
1. Rør hvetemel, salt og natron godt sammen i en egen bolle.
2. Pisk smør og sukker hvitt i en kjøkkenmaskin. Tilsett et egg om gangen og la det blande seg godt mellom hver gang. Ha i vaniljeekstrakt.
3. Ha deretter i melblandingen og rør til du har fått en glatt deig.
4. Del deigen i to, pakk begge deigemnene godt inn i plastfolie og legg dem i kjøleskapet i minst en time.
5. Ta ut et deigemne av gangen fra kjøleskapet. Kjevle deigen ut på et melet underlag til deigen er ca. 1 cm tykk. Pass på å snu deigen underveis, så den ikke setter seg fast i underlaget. Stikk deigen ut i de formene du ønsker og legg kjeksene på bakepapir. Sett kjeksene inn i kjøleskapet i ca. 15 minutter før steking.
6. Kna resten av deigen sammen og bytt den ut med den andre du har igjen i kjøleskapet. Fortsett til du har brukt opp all deigen.
7. Stek kjeksene på 180 ᵒC i 8-10 minutter midt i stekeovnen. La kjeksene hvile/sette seg i noen minutter før du evtentuelt flytter dem over på noe annet.