Karamellpudding med tilbehør
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Karamellpudding er en festdessert, men med våre tips til tilbehør blir det i tillegg en skikkelig dessert-fest.
Ingredienser
-
2 dl sukker til karamell -
6 dl melk -
3 dl kremfløte -
5 ss sukker -
8 stk. egg -
1 stk. vaniljestang
Slik gjør du
1. Smelt sukker i en kjele på svak varme. Øk varmen når sukkeret har smeltet, slik at du får en jevn brun farge. Rør rundt, og se til at det ikke brenner seg.
2. Hell karamellen i en form, vend litt på formen så det dekker hele bunnen og litt opp på kantene. Bruk grytekluter og vær forsiktig når du glaserer formen. Karamellen har svært høy temperatur, ca. 170 °C.
3. Del vaniljestang i to og skrap ut frøene. Ha frøene og den hele vaniljestangen i en kjele sammen med melk, fløte og sukker. Kok opp og avkjøl blandingen litt.
4. Pisk egg lett i en bolle og spe med melkeblandingen. La den sammenpiskede blandingen stå i ti minutter. Dette for å unngå luftbobler i puddingen.
5. Sil blandingen over i formen.
6. Sett formen i en langpanne og fyll på med varmt vann i pannen til det dekker 1/3. Sett langpannen inn i en forvarmet ovn på nederste rille. Stek karamellpuddingen på 120 °C i ca. 2 timer til den er stiv.
7. Steketiden kan variere litt fra gang til gang. Bruk baksiden av en fuktet skje til å kjenne etter om karamellpuddingen er ferdig. Den skal være fast, men allikevel gi litt etter. Avkjøl den i formen til neste dag.
Her har vi valgt å servere karamellpudding i selskap med konjakk-krem, bærkompott og hasselbackepler.