Kalkunfilet med ovnsbakte grønnsaker
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Snaddermat! Saftig kalkunfilet servert på en seng av lekre, ovnsbakte grønnsaker. Enkel gjestemat eller søndagsmiddag til familien. Server gjerne alt-i-ett formen med en fløtesaus eller et deilig urtesmør.
Ingredienser
porsjoner
-
1,5 kg mandelpotet eller småpoteter -
3 stk. persillerot -
1,5 stk. rødløk -
1 stk. fennikel -
2 ss nøytral olje -
1 stk. kalkunfilet, ca. 1500 g (med skinn) -
1 ts salt -
1 ts kvernet pepper -
2 ss smør til steking
Slik gjør du
Skjær kalkunfileten i tynne skiver før servering, pynt med friske urter og server gjerne en fløtesaus eller et urtesmør til kalkunfileten. Rørte tyttebær eller portvinsgelé smaker også godt ved siden av.