Kalkunfilet med ovnsbakte grønnsaker
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Snaddermat! Saftig kalkunfilet servert på en seng av lekre, ovnsbakte grønnsaker. Enkel gjestemat eller søndagsmiddag til familien. Server gjerne alt-i-ett formen med en fløtesaus eller et deilig urtesmør.
Ingredienser
porsjoner
-
1,5 kg mandelpotet eller småpoteter -
3 stk. persillerot -
1,5 stk. rødløk -
1 stk. fennikel -
2 ss nøytral olje -
1 stk. kalkunfilet, ca. 1500 g (med skinn) -
2 ss smør til steking -
1 ts salt -
1 ts kvernet pepper -
4 stilker bladpersille til pynt
Slik gjør du
- Vask poteter og del dem i to på langs. Skrell persillerot og løk. Skjær persillerot i staver, løk og fennikel i båter. Legg grønnsakene i en ildfast form, ha på olje og krydre med salt og pepper.
- Krydre kalkunfileten med salt og pepper. Brun den på begge sider i en varm stekepanne med smør. Når fileten har fått en fin og gyllen farge på begge sider legg den over i formen med grønnsaker. Stikk inn et steketermometer i den tykkeste delen av fileten. Sett formen i stekeovnen på 180 °C i ca. 1 time, eller til steketermometeret viser en kjernetemperatur på 68-70 °C.
- Sjekk om potetene er ferdige med en spiss liten kniv. Trenger potetene lengre tid, kan fileten tas ut av ovnen, pakkes inn i folie og hvile på kjøkkenbenken til potetene er ferdige.
Skjær kalkunfileten i tynne skiver før servering, pynt med friske urter og server gjerne en fløtesaus eller et urtesmør til kalkunfileten. Rørte tyttebær eller portvinsgelé smaker også godt ved siden av.