Kalkunfilet med ovnsbakte grønnsaker

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Snaddermat! Saftig kalkunfilet servert på en seng av lekre, ovnsbakte grønnsaker. Enkel gjestemat eller søndagsmiddag til familien. Server gjerne alt-i-ett formen med en fløtesaus eller et deilig urtesmør. 

Ingredienser

porsjoner
  • 1,5 kg mandelpotet eller småpoteter
  • 3 stk. persillerot
  • 1,5 stk. rødløk
  • 1 stk. fennikel
  • 2 ss nøytral olje
  • 1 stk. kalkunfilet, ca. 1500 g (med skinn)
  • 1 ts salt
  • 1 ts kvernet pepper
  • 2 ss smør til steking

Slik gjør du

Skjær kalkunfileten i tynne skiver før servering, pynt med friske urter og server gjerne en fløtesaus eller et urtesmør til kalkunfileten. Rørte tyttebær eller portvinsgelé smaker også godt ved siden av.