Isbombe

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Avansert
Tid
Over 60 min

Isbombe er fest!

Ingredienser

  • 8 stk eggeplomme
  • 150 g sukker
  • 1 stk vaniljestang
  • 6 dl kremfløte
  • 200 g bringebær eller skogsbærblanding
  • 2 ss melis

evt. pynt etter ønske

Slik gjør du

1. Bruk en stor bolle som rommer drøyt 2 liter, pluss en litt mindre bolle. Sett dem i dypfryseren. Den store bollen kan med fordel dekkes med plastfolie innvendig, da blir det lettere å hvelve "bomben". Dypfryste bær settes til tining.

2. Splitt vaniljestangen og skrap ut frøene. Ha dem i en ildfast bolle sammen med eggeplommer og sukker. Sett den over en kjele med varmt vann (ikke kokende) og pisk til eggedosis. Trekk kjelen til side og fortsett visping til eggedosisen er avkjølt. Fjern vaniljestang, eller rør inn vaniljesukker dersom du bruker det.

3. Pisk kremfløten til krem. Vend den inn i eggedosisen. Fyll ca. 1/3 av kremen i den store, iskalde bollen som er dekket med plastfolie innvendig. Dekk yttersiden av den minste bollen med plastfolie og trykk den ned i den store bollen. La stå i dypfryser i minst 1 time.

4. Fordel straks resten av kremen i to boller. Mos bær med melis, og hell dem i en sil over en bolle. Bruk slikkepott og press bærmassen gjennom silen. På undersiden av silen er det bærmasse som skrapes ned i bollen. Bland pureen i den ene halvparten av kremen. La stå i dypfryser og rør av og til.

5. Ta den store bollen ut av dypfryseren og la den stå litt, uten at isen smelter. Løft ut den lille bollen og plastfolien rundt denne.

6. Fyll isbombeskallet lagvis med de halvveis dypfryste kremene. Den ytterste iskanten kan bøyes ned dersom den er høyere enn ”fyllet”. Bruk baksiden av en skje og stryk overflaten jevnt til. Dekk bollen med folie og la stå i dypfryser over natten.

7. Ta isbomben ut av fryseren. Fyll kjøkkenkummen med lunkent vann. Dypp bollen raskt ned i vannet, tørk av og hvelv bomben på et flatt fat. Det er mulig at bomben ikke slipper straks. Legg eventuelt et varmt, oppvridd håndkle over. Dekk til bomben og oppbevar i fryser. Ta den ut ca. 15 minutter før servering.

 

Er det vanskelig å ta ut den lille bollen fra den store? Ha litt lunkent vann i den lille, så går det lettere. Pass på at are for at det ikke kommer vann i isen.

 

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.