Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Helstekt aprikosfylt kalkun med appelsinsaus

Helstekt aprikosfylt kalkun med appelsinsaus

Ingredienser

10  porsjoner

Fyll:

  • 15 stk. grovhakket aprikos
  • 2 stk. appelsin i biter
  • 2 stk. eple i båter
  • 4 stilker frisk estragon

Appelsinsaus:

  • ca. 5 dl silt sjy/kraft
  • 3 stk. sjalottløk
  • 1 ts finhakket rød chili
  • 2 ss smør
  • saften av 3 stk. appelsin
  • 1 beger crème fraîche orginal, 35 %
  • 2 ts revet appelsinskall
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper

Annet tilbehør:

  • 20 stk. potet
  • 600 g aspargesbønner

Pynt:

  • 1 stk. appelsin i biter
  • 5 stk. frisk fiken delt i to
  • 1 stk. granateple i biter
  • 10 stk. aprikos
  • 100 g grovhakket pistasjnøtter
  • 50 g grovhakkede valnøttkjerner
  • 4 stilker frisk salvie eller estragon
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1239 kcal
Fett 53 g
Protein 121 g
Karbohydrater 62 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Helstekt kalkun hører med til nyttårsaften! Denne kalkunen er fylt med fruktblanding, serveres med frisk appelsinsaus - og er pyntet til fest!

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

10  porsjoner

Fyll:

  • 15 stk. grovhakket aprikos
  • 2 stk. appelsin i biter
  • 2 stk. eple i båter
  • 4 stilker frisk estragon

Appelsinsaus:

  • ca. 5 dl silt sjy/kraft
  • 3 stk. sjalottløk
  • 1 ts finhakket rød chili
  • 2 ss smør
  • saften av 3 stk. appelsin
  • 1 beger crème fraîche orginal, 35 %
  • 2 ts revet appelsinskall
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper

Annet tilbehør:

  • 20 stk. potet
  • 600 g aspargesbønner

Pynt:

  • 1 stk. appelsin i biter
  • 5 stk. frisk fiken delt i to
  • 1 stk. granateple i biter
  • 10 stk. aprikos
  • 100 g grovhakket pistasjnøtter
  • 50 g grovhakkede valnøttkjerner
  • 4 stilker frisk salvie eller estragon
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1239 kcal
Fett 53 g
Protein 121 g
Karbohydrater 62 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Slik koker du kraft på innmaten

1. Skyll innmaten i kaldt vann og ha den i en kjele. Hell på vann så det akkurat dekker og kok opp. Fjern skummet med en skje.

2. Tilsett biter av grønnsaker (som selleri, gulrot, purre) og noen persillekvister, hel hvit pepper, laurbærblad og ½ teskje salt. Tilsett eventuelt mer vann. La kraften trekke 1-2 timer sil kraften og bruk den i sausen.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12428, server:MP-PRD-WEB12 14.12.2024 08:31:07