Helgrillet ytrefilet
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Helgrilling gjør kjøttet ekstra saftig og godt. Egner seg ypperlig til større selskaper eller når man vil unne seg noe ekstra.
Ingredienser
porsjoner
-
2 kg ytrefilet av storfe -
1 ts salt -
1 ts pepper -
4 ss nøytral olje
Slik gjør du
- Pensle fileten med olje og strø på salt og pepper. Kjøttet grilles på sterk varme ca. 4–5 minutter på hver side.
- Flytt kjøttet over en kjøligere del av grillen og stikk inn et steketermometer i den tykkeste delen a v kjøttstykket. Sett på lokk, og la kjøttet ettersteke i 30-35 minutter, eller til termometeret viser et par grader under ønsket temperatur. (temperaturen vil fortsette å stige litt etter at du har tatt kjøttet av grillen). Kjøttet er rødt på 55-60 °C, rosa på 65 °C, og godt stekt ved 70 °C.
- La kjøttet hvile ca. 15 minutter før den skjæres opp.
Server med bakte poteter, kryddersmør, foliebakte grønnsaker eller annet tilbehør etter ditt hjerte.