Helgrillet ytrefilet

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Helgrilling gjør kjøttet ekstra saftig og godt. Egner seg ypperlig til større selskaper eller når man vil unne seg noe ekstra.

Ingredienser

porsjoner
  • 2 kg ytrefilet av storfe
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 4 ss nøytral olje

Slik gjør du

  1. Pensle fileten med olje og strø på salt og pepper. Kjøttet grilles på sterk varme ca. 4–5 minutter på hver side.
  2. Flytt kjøttet over en kjøligere del av grillen og stikk inn et steketermometer i den tykkeste delen a v kjøttstykket. Sett på lokk, og la kjøttet ettersteke i 30-35 minutter, eller til termometeret viser et par grader under ønsket temperatur. (temperaturen vil fortsette å stige litt etter at du har tatt kjøttet av grillen). Kjøttet er rødt på 55-60 °C, rosa på 65 °C, og godt stekt ved 70 °C.
  3. La kjøttet hvile ca. 15 minutter før den skjæres opp.

Server med bakte poteter, kryddersmør, foliebakte grønnsaker eller annet tilbehør etter ditt hjerte.