Guinnessbraiserte lammeskanker

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Saftigere lammekjøtt enn lammeskank skal du lete lenge etter! Kokekraften blir til en fyldig, tykk saus og servert med deilig rotmos er dette en høstfavoritt.

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. lammeskank
  • 2 stk. finhakket løk
  • 2 ss olivenolje
  • 0,5 l mørkt øl , gjerne Guinness
  • 2 ss tomatpuré
  • 2 ss worchestershiresaus
  • 7 dl lammekraft eller annen kjøttkraft
  • 2 ss brunt sukker
  • 2 ss hakket frisk rosmarin

Rotmos:

  • 750 g melen potet for eksempel mandelpotet
  • 200 g kålrot
  • 200 g persillerot
  • 3 ss smør
  • 1 dl matfløte
  • 0,5 ts revet muskatnøtt

Slik gjør du

  1. Fres løk i olje i en tykkbunnet kjele til den er myk. Tilsett øl, tomatpuré og Worcestershiresaus, kok opp.
  2. Brun lammeskankene raskt på alle sider i en stekepanne. Ha dem over i gryten. Krydre med litt salt og pepper. Hell kraft i pannen, ha i brunt sukker og varm opp under omrøring. Hell kraften over i gryten og tilsett rosmarin.
  3. Sett på lokk og la skankene småkoke på lav varme i 2-2 ½ time, til kjøttet løsner fra benet (du kan også sette gryten i stekeovnen på 100 °C).
  4. Skrell potet, kålrot og persillerot. Del grønnsakene i biter og kok dem møre i vann. Hell av vannet, tilsett smør og fløte, og mos alt jevnt. Smak til med muskat, salt og pepper.
  5. Løft skankene over på et fat og dekk dem med aluminiumsfolie så de holder seg varme. 
  6. Bruk stavmikser og kjør kraft og grønnsaker i gryten til en jevn saus. Kok opp og la sausen småkoke under omrøring til den tykner. Smak til med salt og pepper.

Ølbraiserte lammeskanker er en veldig populær oppskrift, så ta en titt på den også!