Grønn te-marinert ytrefilet med wasabidipp
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Vil du ha noe som er sunt og spennende på samme tid bør du absolutt prøve ytrefilet marinert i grønn te. Kesam med wasabi er en utrolig god match. Vi anbefaler retten som én av flere godbiter på tapasbordet.
Ingredienser
4 porsjoner
-
800 g ytrefilet av storfe -
1 ss nøytral olje til steking
Grønn te-marinade:
-
1 pose grønn te -
2,5 dl vann -
1 ts sesamolje -
2 ts soyasaus -
2 ss riseddik -
1 ts ristede sesamfrø -
2 ts finhakket nori ark -
1 ts tabasco
Wasabidipp:
-
1 beger kesam mager, 1 % -
2 ts wasabi
Slik gjør du
- Ha posen med grønn te i 2,5 dl varmt vann (ikke kokende). La det trekke i 5 minutter.
- Bland ferdigbryggt te med de øvrige ingrediensene til en marinade. La det bli kaldt.
- Del ytrefileten på langs i tre deler. Stek delene en i en stekpanne sammen med olje på høy varme. Vend biffene og slå ned til middels varme, slik at de blir jevnt stekt rundt hele, i 5-6 minuter. Biffene skal helst være røde i midten (kjernetemperatur på 65 grader).
- Legg de varme biffene i marinaden og la det marinere i kjølskapet i ca. 3 timer.
- Skjær opp biffene i tynne skiver.
- Bland kesam og wasabi godt sammen.
Server grønn te-marinert ytrefilet med wasabidipp.
Her er flere tips til tapasretter du kan servere.