Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Brissel med blomkålpuré

Brissel med blomkålpuré

Ingredienser

porsjoner
  • 600 g kalvebrissel eller lammebrissel
  • 4 ss hvetemel
  • 0,25 ts kajennepepper
  • 2 ss smør
  • 3 stk. ansjosfilet
  • 1 ss kapers
  • 0,5 stk. sitron
  • 1 bunt frisk salvie

Blomkålpuré:

  • 1 stk. blomkål
  • 2 ss smør
  • 2 dl matfløte
  • 1 ss sukker
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Er du heldig og får tak i brissel, kan du glede deg til noe utenom det vanlige. Den bløte konsistensen og nøtteaktige smaken gjør brissel til en helt spesiell smaksopplevelse. Vi serverer den til forrett sammen med en deilig blomkålpuré.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 600 g kalvebrissel eller lammebrissel
  • 4 ss hvetemel
  • 0,25 ts kajennepepper
  • 2 ss smør
  • 3 stk. ansjosfilet
  • 1 ss kapers
  • 0,5 stk. sitron
  • 1 bunt frisk salvie

Blomkålpuré:

  • 1 stk. blomkål
  • 2 ss smør
  • 2 dl matfløte
  • 1 ss sukker

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Dette kan gjøres flere dager før brisselen skal serveres. Brisselen kan også legges i press for å få jevn tykkelse, med det er ikke nødvendig. Oppbevar brisselen i kjøleskap i kokevannet i en tett beholder.

Hell smørblandingen over brisselen og server sammen med blomkålpureen.

Brissel er en kjertel som ligger under brystbenet, og betegnes som en delikatesse i Frankrike og andre europeiske land. I Norge er det nesten bare brukt i restaurantbransjen, og er vanskelig å få tak i i vanlig handel. Men om du har en god slakter eller ferskvaredisk i nærheten, så spør om de kan skaffe. Brissel fra kalv er mest kjent, men også brissel fra lam er nydelig. De tilberedes på samme måte.

Brisselen må renses godt før tilberedning, og bør få ligge i kaldt vann over natten før du behandler den videre. Det er lenklest å rense den for alle hinner etter at den har trukket på ca 90 °C i ca 15 minutter og deretter avkjølt i kaldt vann. Den prosessen kan gjøres i god tid før videre tilberedning.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8745, server:MP-PRD-WEB13 14.05.2024 00:30:14