Bringebærsaus

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Hjemmelaget bringebærsaus er enkelt å lage og smaker nydelig til riskrem, is og andre desserter. Sausen kan godt lages dagen før den skal serveres.

Ingredienser

porsjoner
  • 300 g frosne bringebær
  • 1 dl vann
  • 1 dl sukker

Slik gjør du

  1. Lag sukkerlake ved å koke opp vann og sukker. Pass på at sukkeret løser seg helt opp, og avkjøl helt.
  2. Tin bærene og ha dem i en hurtigmikser (eller bruk stavmikser). Tilsett det meste av sukkerlaken og kjør det hele sammen.
  3. Hell de moste bringebærene i en fin sil, og bruk en skje til å klemme så mye som mulig gjennom silen, slik at bare de små frøene er igjen.
  4. Smak på sausen og juster eventuelt smaken med resten av sukkerlaken.

Oppbevar sausen kaldt til den skal serveres. Sausen er holdbar i ca 4-5 dager.

 Server bringebærsaus til riskrem, hjemmelaget iskrem eller til panna cotta