Bringebærsaus
- Tid
- Under 20 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Hjemmelaget bringebærsaus er enkelt å lage og smaker nydelig til riskrem, is og andre desserter. Sausen kan godt lages dagen før den skal serveres.
Ingredienser
porsjoner
-
300 g frosne bringebær -
1 dl vann -
1 dl sukker
Slik gjør du
- Lag sukkerlake ved å koke opp vann og sukker. Pass på at sukkeret løser seg helt opp, og avkjøl helt.
- Tin bærene og ha dem i en hurtigmikser (eller bruk stavmikser). Tilsett det meste av sukkerlaken og kjør det hele sammen.
- Hell de moste bringebærene i en fin sil, og bruk en skje til å klemme så mye som mulig gjennom silen, slik at bare de små frøene er igjen.
- Smak på sausen og juster eventuelt smaken med resten av sukkerlaken.
Oppbevar sausen kaldt til den skal serveres. Sausen er holdbar i ca 4-5 dager.
Server bringebærsaus til riskrem, hjemmelaget iskrem eller til panna cotta