Boeuf Bourguignon

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Boeuf Bourguignon er en verdenskjent klassiker fra Frankrike. Dette er kraftfull og velsmakende kjøttgryte som egner seg godt for tilberedning på forhånd og varmes opp før servering - da blir smaken bare enda bedre.

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g benfri høyrygg av storfekjøtt , evt. bog
  • 150 g bacon
  • 2 ss smør
  • 2 ss hvetemel
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 5 båter hvitløk delt i grove biter
  • 1 ss tomatpuré
  • 1 ts hel pepper
  • 4 dl rødvin (f.eks Pinot Noir)
  • 4 dl oksekraft
  • 3 ss bladpersille
  • 2 stk. laurbærblad
  • 10 stk. sjalottløk
  • 2 stk. gulrot
  • 200 g frisk sjampinjong

Slik gjør du

bar
bar
bar
bar
bar
bar

Topp med friske urter, og server gryten med ovnsbakte småpoteter, grov potetmos eller godt brød.