Boeuf Bourguignon
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Boeuf Bourguignon er en verdenskjent klassiker fra Frankrike. Dette er kraftfull og velsmakende kjøttgryte som egner seg godt for tilberedning på forhånd og varmes opp før servering - da blir smaken bare enda bedre.
Ingredienser
porsjoner
-
800 g benfri høyrygg av storfekjøtt , evt. bog -
150 g bacon -
2 ss smør -
2 ss hvetemel -
1 ts salt -
0,5 ts kvernet pepper -
5 båter hvitløk delt i grove biter -
1 ss tomatpuré -
1 ts hel pepper -
4 dl rødvin (f.eks Pinot Noir) -
4 dl oksekraft -
3 ss bladpersille -
2 stk. laurbærblad -
10 stk. sjalottløk -
2 stk. gulrot -
200 g frisk sjampinjong
Slik gjør du
Topp med friske urter, og server gryten med ovnsbakte småpoteter, grov potetmos eller godt brød.