Biff chop suey

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Biff chop suey, en klassisk kinesiske rett, har nok de fleste spist på kinarestaurant. Men hvorfor ikke prøve å lage den hjemme?

Ingredienser

porsjoner
  • 500 g flatbiff av storfe
  • 240 g langkornet middagsris
  • 2 ss nøytral olje til steking

Marinade:

  • 1 ss soyasaus
  • 2 ss østerssaus (oyster sauce)
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 2 ts maisenna

Saus:

  • 4 ss kjøttbuljong (utblandet)
  • 2 ss østerssaus (oyster sauce)
  • 1 ts maisenna

Grønnsaker:

  • 1 stk. brokkoli
  • 1 boks hermetiske bambusskudd
  • 1 stk. løk
  • 1 stk. grønn paprika
  • 200 g frisk sjampinjong
  • 2 stilker stilkselleri (stangselleri)
  • 125 g sukkererter (valgfritt)
  • 125 g hermetiske vannkastanjer

Slik gjør du

Server biff chop suey med ris.

Du kan også lage kylling chop suey med strimlet kyllingfilet.