Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hei, jeg heter Mats og er en robot

Snakk med meg om mat i Messenger!

Åpne i Messenger
skip navigation
matprat logo
Stekt makrell med spinat og sukkererter

Ingredienser

velg antall porsjoner
  • 4 stk. makrellfilet
  • 3 ss smør
  • 300 g frisk spinat
  • 2 stk. vårløk
  • 100 g sukkererter
  • 0,5 bunt frisk dill
  • 4 ss rømme
Del

Stekt makrell med spinat og sukkererter

(0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Fersk makrell er vel sommerfisk nummer én. Å trekke en sølvglinsende, sprellende makrell opp på land kan gi både gammel og ung et kick, og å rense og filetere den før den havner i stekepannen er nyttig kunnskap man tar med seg hele livet. Og så godt som det smaker!

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

velg antall porsjoner
  • 4 stk. makrellfilet
  • 3 ss smør
  • 300 g frisk spinat
  • 2 stk. vårløk
  • 100 g sukkererter
  • 0,5 bunt frisk dill
  • 4 ss rømme

Slik gjør du

  1. Lag et par snitt i skinnet på makrellfiletene. Varm en stekepanne og ha i drøyt halvparten av smøret. Når smøret slutter å bruse er det varmt nok. Legg i filetene med skinnsiden opp og stek dem i 2-3 minutter før du snur dem og steker dem ferdig. La dem hvile i stekepannen mens du tilbereder grønnsakene.
  2. Kutt vårløk og sukkererter i tynne skiver på skrå. Hakk dill.
  3. Varm en stekepanne og ha i smør, spinat, vårløk og sukkererter. Fres grønnsakene til de akkurat faller sammen. Smak til med litt salt og pepper. Og dryss over dill.

Server med rømme og kokte nypoteter.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.3546, server:MP-PRD-WEB13 30.11.2022 10:43:54