Pannestekt ørret med dillpoteter og squash

Kategori
Familien
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Sprøstekt hel fjellørret er virkelig snadder, enten du har fisket selv i et stille fjellvann eller plukket opp i fiskedisken. Dette er en tilberedningsmetode som egner seg godt til alle slags små fisk.

Ingredienser

  • 1 stk. liten ørret
  • 4 stilker frisk dill
  • 3 ss smør
  • 400 g små potet
  • 1 stk. grønn squash
  • 0,5 stk. sitron
  • 0,5 ss sukker

Slik gjør du

  1. Skjær av hode og hale på fisken med en skarp kniv og lag 2-3 snitt i skinnet på hver side. Tørk fisken med tørkepapir både inni og utenpå. Dryss litt salt i buken og legg inn et par kvister dill.
  2. Varm en stekepanne med smør og legg i fisken når det bruser godt. Stek fisken på middels varme til den er gyllenbrun på begge sider og ryggfinnen løsner når du drar i den. 
  3. Kok potetene med skall til de er møre og la dem dampe godt av seg. Ha litt smør og hakket dill i kjelen og vend potetene i blandingen. 
  4. Kutt squash i løvtynne skiver med ostehøvel eller mandolin og ha dem i en skål. Press over litt sitron og smak til med sukker, salt og kvernet pepper.
  5. Flytt fisken over på et serveringsfat og drypp over litt av det brunede smøret i pannen.  Legg potetene og den marinerte squashen på fatet sammen med fisken.

En klatt rømme og en sitron i biter kan være ekstra tilbehør.

Alle typer små fisk kan stekes på denne måten. Noen liker også å vende fisken i mel, salt og pepper før stekking, noe som gir fisken en fin stekeskorpe. Små bekkørret, sei, torsk, flyndre, abbor og røye er fiskeslag som er glimrende å pannesteke. 

Pannestekt ørret med dillpoteter og squash

POPULÆRT AKKURAT NÅ

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    Kommentarfeltet er stengt fra 1. juli til 9. august pga ferie