Ertesuppe med kyllingstrimler
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Du trenger ikke bløtlegge erter en dag i forveien for å lage en god ertesuppe i hverdagen. Her lager du den mettende, smakfull ertesuppe med kylling på bare noen minutter.
Ingredienser
porsjoner
-
2 stk. kyllingfilet -
2 ss smør -
1 stk. grovhakket løk -
0,5 stk. brokkoli , i små buketter -
8 dl kyllingbuljong (utblandet) -
400 g frosne erter -
1 dl matfløte -
0,5 ts salt -
0,25 ts pepper
Slik gjør du
- Skjær kyllingfilet i strimler.
- Smelt smør i en kjele. Fres løk til den er myk. Ha i brokkolibuketter og fres ytterligere et par minutter.
- Hell i ¾ buljong, kok opp. La det koke i 3-4 minutter, eller til brokkolien er mør. Ha i erter og la alt koke opp. Tilsett matfløte og rør om.
- Kjør suppen jevn med en stavmikser eller i en blender. Spe eventuelt med mer kraft om suppen er tykk, og kok opp.
- Ha i kyllingstrimler og la dem trekke i 3-4 minutter. Smak til med salt og pepper.
Server gjerne suppen med grove minibaguetter.