Ertesuppe med kyllingstrimler

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Du trenger ikke bløtlegge erter en dag i forveien for å lage en god ertesuppe i hverdagen. Her lager du den mettende, smakfull ertesuppe med kylling på bare noen minutter.

Ingredienser

porsjoner
  • 2 stk. kyllingfilet
  • 2 ss smør
  • 1 stk. grovhakket løk
  • 0,5 stk. brokkoli , i små buketter
  • 8 dl kyllingbuljong (utblandet)
  • 400 g frosne erter
  • 1 dl matfløte
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper

Slik gjør du

  1. Skjær kyllingfilet i strimler.
  2. Smelt smør i en kjele. Fres løk til den er myk. Ha i brokkolibuketter og fres ytterligere et par minutter.
  3. Hell i ¾ buljong, kok opp. La det koke i 3-4 minutter, eller til brokkolien er mør. Ha i erter og la alt koke opp. Tilsett matfløte og rør om.
  4. Kjør suppen jevn med en stavmikser eller i en blender. Spe eventuelt med mer kraft om suppen er tykk, og kok opp.
  5. Ha i kyllingstrimler og la dem trekke i 3-4 minutter. Smak til med salt og pepper.

Server gjerne suppen med grove minibaguetter.