Bagels

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Amerikanske bagels! Bagels kokes før de stekes - det gjør dem saftige og myke inni, og perfekt sprø utenpå. Du kan lage dem "naturell" eller med en blanding av valmuefrø, linfrø og sesamfrø - bruk det du liker best! 

Ingredienser

porsjoner

Bageldeig:

  • 20 g gjær
  • 600 g hvetemel
  • 0,5 ts salt
  • 1 ss flytende honning
  • ca. 4 dl vann
  • 25 g smør (kan sløyfes)
  • ca. 12 ss valmue-, lin-, chia- sesamfrø eller andre frø

Til koking:

  • 1,5 l vann
  • 2 ss sukker
  • 0,5 ts natron (kan sløyfes)

Slik gjør du

Server bagels med kremost og syltetøy, eller hva med en bagel med eggerøre. En toast med bagel, svinenakke og pære er også skikkelig snadder! 

bar