Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Linser

Linser

Ingredienser

porsjoner

Mørdeig:

  • 300 g hvetemel
  • 100 g melis eller sukker
  • 200 g kaldt smør
  • 3 stk. eggeplomme

Vaniljekrem:

  • 4 stk. eggeplomme
  • 0,5 dl sukker
  • 1 stk. vaniljestang eller 1 ts vaniljesukker
  • 4 dl melk
  • 1 ss maisenna
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Deilige saftige linser! Små kaker av mørdeig fylt med fløyelsmyk vaniljekrem, en klassiker og en favoritt hos både små og store. Server de gjerne lune rett ut fra ovnen eller avkjøl dem helt og ha de på lur i kjøleskapet. De kan også fryses. 1 porsjon gir ca. 10 stk linser.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Mørdeig:

  • 300 g hvetemel
  • 100 g melis eller sukker
  • 200 g kaldt smør
  • 3 stk. eggeplomme

Vaniljekrem:

  • 4 stk. eggeplomme
  • 0,5 dl sukker
  • 1 stk. vaniljestang eller 1 ts vaniljesukker
  • 4 dl melk
  • 1 ss maisenna

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Istedenfor å blande deigen sammen for hånd kan du også kjøre alle ingrediensene raskt sammen i en food-prosessor.

Eggehvitene du får til overs kan du bruke til pavlova eller pikekyss.

Linser trinnbilder
Linser trinnbilder

Server de gjerne med et lite melisdryss og nyt!

Linser

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8745, server:MP-PRD-WEB14 02.05.2024 06:57:34