skip navigation
matprat logo
Lammepanne med aïoli

Slik steker du lammekjøtt i biter

Lammekjøtt uten bein er mørt, saftig og nydelig, og egner seg ypperlig til raske og enkle retter. Derfor brukes oppskåret lammekjøtt mye i det moderne og internasjonale kjøkken.

Kjøp et stykke uten bein, for eksempel flatbiff, eller lammelår i skiver som er enkelt å skjære opp. Skjær kjøttet i passende biter, ca 2x2 cm, og krydre det med salt, pepper og eventuelt urtekrydder.

Varm stekepannen godt. Ha i margarin og la det bli nøttebrunt før du legger i kjøttet, litt av gangen. Det mange gjør feil er at de steker alt kjøttet samtidig, men det fører til at pannen blir avkjølt og kjøttet koker i stedet for å bli stekt.

Et annet nyttig triks er å ikke røre! La kjøttet steke ferdig på den ene siden, ca 1 minutt før du snur det med en stekespade. Stek så på andre siden et nytt lite minutt. Kjøttet er best når det er gyllent utenpå, og litt rosa inni. Ta kjøttet ut av pannen og la det hvile mens du ordner tilbehøret.

God mat trenger ikke å ta lang tid!

 

  

  

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    version:10.5.1.9, server:MP-PRD-WEB07 29.04.2017 17:28:32