skip navigation
matprat logo
Perfekt nakkekotelett

Slik steker du koteletter

Svinekoteletter er mørt kjøtt som stekes ferdig på få minutter. Skjærer du vekk fettranden på koteletten er det dessuten svært magert kjøtt som er ypperlig til hverdagsmiddagen.

Slik steker du koteletter i panne

Brun kotelettene raskt i varm panne 2-3 minutter på hver side og dryss på salt og pepper. Trekk pannen vekk fra platen og legg et lokk over. La kotelettene ettersteke i ca. 5 minutter.

Langt de fleste velger å skjære vekk kotelettens fettrand. Vent gjerne med dette til etter steking for å beholde det meste av den gode smaken. Ved oppvarming smelter noe av fettet og siver ut i pannen, så du trenger ikke være redd for at fett skal trekke inn i kjøttet. Renskjærer du kotelettene synker fettinnholdet fra 14 prosent til 5,1 prosent. Halvparten av dette er umettet fett.

Nye muligheter med koteletter

Tar du den lille jobben det er å skjære vekk kotelettbeinet og fettranden, sitter du igjen med renskåret svinekjøtt som er enkelt å strimle. Strimlet svinekjøtt er supert utgangspunkt til for eksempel wok og i supper.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    version:10.5.1.21, server:MP-PRD-WEB10 28.05.2017 10:30:12