skip navigation
matprat logo
Ovnsbakt klippfisk

Slik vanner du ut klippfisk

De fleste pakkene med tørket klippfisk har fremgangsmåte for utvanning. Følg den eller som forklart her.

  • Skjær fisken i passe store stykker, ca. 5 cm.
  • Skyll stykkene godt i rennende vann for å fjerne løst salt. Legg dem over i en romslig bøtte eller balje og fyll på godt med kaldt, rent vann. Pass på at all fisken er under vann.
  • Sett bøtten/baljen kaldt (helst i kjøleskap)
  • Skift vann 1-2 ganger i døgnet.
  • Tynne stykker trenger kortere utvanningstid enn tykke stykker. 1 døgn pr. centimeter tykkelse på fiskestykkene er en tommelfingerregel.
  • Fisken øker ca. 35 % i volum i løpet av utvanningen. 1 kg tørr klippfisk blir drøyt 3 kg ferdig utvannet fisk, etter at skinn og bein er fjernet.
  • Klippfisk til steking, baking og grilling bør vannes ut noe lenger enn den som skal brukes til bacalao. Jo lenger den vannes ut, jo mindre salt blir den.
  • Fjern skinnet ved å trekke det av fiskestykkene. Bein kan skjæres eller nappes ut.
  • Ferdig utvannet klippfisk må behandles som fersk fisk. Den kan godt fryses.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    version:10.10.1.53, server:MP-PRD-WEB10 12.12.2017 15:08:26