skip navigation
matprat logo
Kjøleskap Shutterstock

Oppbevaring i kjøleskap

Her er noen kjappe tips om hvordan du best oppbevarer egg og kjøtt i kjøleskapet.

Industripakket kjøtt har det best i originalemballasjen, og holdbarhetsdatoen gjelder så lenge kjøttet ikke har vært utsatt for store temperatursvingninger som for eksempel en lang kjøretur i varm bil.

Butikkpakket kjøtt fra betjent disk bør tas ut av papiret og legges over på en tallerken som dekkes til med plast- eller aluminiumsfolie, eventuelt et lokk eller en annen tallerken. 

På store stykker med kjøtt vil bakterier befinne seg på overflaten. Inne i selve kjøttet vil det ikke være bakterier, derfor lønner det seg å vente med finoppdeling av kjøtt inntil du skal bruke det. Ideell kjøleskapstemperatur er 4° C.

Produkt: Holdbarhet-pose/skål: Holdbarhet vakuumpakket:
Stek/grytekjøtt/kjøtt til koking
 * Stek
 * Ribbe
4 dager 14 dager
Lettsaltet og røkt kjøtt
 * Lammelår
 * Skinke
10 dager 30 dager
Koteletter/biff 4 dager 14 dager
Kjøttdeig/ karbonadedeig/ medisterdeig 4 dager 8-10 dager
Røkte pølser 7 dager 21 dager
Medisterpølser 5 dager 14 dager
Rå kylling/kalkun 4 dager 8-10 dager
Stekt kylling/ kalkun 4-5 dager 8-10 dager
Rå egg, hele 3-4 mnd  
Rå egg, eggemasse 2-3 dager  
Hardkokte egg 2-3 dager  
Eggeretter 2-3 dager 8-10 dager
Ferskt pålegg:
 * Kokt skinke
 * Hamburgerrygg
 * Sylte
 * Rull
 * Leverpostei
 * Røkt kalkunpålegg
7 dager 21 dager
Skåret spekepølse - 3-4 måneder
Hel spekepølse - 3-6 måneder
Hel spekemat - 9 måneder
Se for øvrig holdbarhetsdatoen på pakken.
 Maks kjøletemperatur er 4° C.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    version:10.5.1.27, server:MP-PRD-WEB06 22.07.2017 04:38:52