skip navigation
matprat logo

MatPrat TV: Slik lager du brun saus med jevning

Vi viser deg hvordan du på en enkel måte lager brun saus med jevning.

 Ingredienser 

  • 2 ss mel
  • 4 ss kaldt vann til 4-5 dl kraft

 Slik gjør du:

  1. Rist sammen kaldt vann og mel, det er viktig med kaldt vann, eller vil melet klistre seg
  2. Tilsett jevningen i en jevn stråle i kokende kraft, mens du rører rundt. Rør til sausen begynner å koke og kok i 5 min for å få bort melsmaken
  3. Smak til sausen med salt, krydder, vin og annet
  4. For å få en brun farge på sausen, kan du tilsette 1-2 dråper med sukkerkulør
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    version:10.10.1.53, server:MP-PRD-WEB10 15.12.2017 20:40:34