Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Persimon chutney

Persimon chutney

Ingredienser

porsjoner

Gir ca. 5 dl ferdig chutney

  • 1,5 dl eplecidereddik
  • 1 dl eplejuice
  • 0,5 dl brunt sukker
  • 0,5 stk. finhakket løk
  • 1 dl sultanrosiner
  • finrevet skall og saft av 0,5 stk. sitron
  • finrevet skall og saft av 0,5 stk. appelsin
  • 1 ss revet frisk ingefær
  • 1 stk. hel kanel
  • 5 stk. hel nellik
  • 0,5 dl tørkede tranebær
  • 3 stk. persimon
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Persimon, som også kalles kaki eller sharonfrukt, har en fantastisk flott farge og et saftig, mykt fruktkjøtt. Den kan spises som den er,  og egner seg også godt i syltetøy eller som her, i en spennende chutney. Nydelig til ost, spekemat og stekt eller grillet kjøtt!

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Gir ca. 5 dl ferdig chutney

  • 1,5 dl eplecidereddik
  • 1 dl eplejuice
  • 0,5 dl brunt sukker
  • 0,5 stk. finhakket løk
  • 1 dl sultanrosiner
  • finrevet skall og saft av 0,5 stk. sitron
  • finrevet skall og saft av 0,5 stk. appelsin
  • 1 ss revet frisk ingefær
  • 1 stk. hel kanel
  • 5 stk. hel nellik
  • 0,5 dl tørkede tranebær
  • 3 stk. persimon

Slik gjør du

  1. Ha eddik, eplejuice, sukker, løk, rosiner, sitron, appelsin, ingefær, kanel og nellik i en kjele og kok opp. Skru ned varmen og la blandingen småkoke i ca. 15 minutter eller til den har fått en tykk, sirupaktig konsistens. rør om av og til, og pass på så det ikke brenner seg.
  2. Kutt opp persimon i grove biter og ha dem i kjelen sammen med tranebær. Kok opp på nytt, og kok i ca. 5 minutter, til frukten begynner å bli myk. Mos fruktbitene lett sammen, smak eventuelt til med litt salt og pepper. Avkjøl. 

Oppbevar chutneyen i tette glass. Holdbar i minst 2 måneder. Server gjerne chutneyen til ost, stekt kjøtt eller spekemat. Den egner seg også godt som en spennende spiselig gave.

Persimon chutney

 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8745, server:MP-PRD-WEB13 08.05.2024 12:22:57