Kalkunsuppe med ingefær og chili

Kategori
Sunn
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Under 20 min

En spicy, klar suppe med kalkun - varmende og god! Perfekt å lage om du har rester av kalkun fra jule- eller nyttårsmiddagen. Du kan selvfølgelig også bruke kylling om du har det. 

Ingredienser

  • 1 stk rød chili
  • 2 båter hvitløk
  • 1 ss olje til steking
  • 112 l kyllingbuljong (utblandet)
  • 2 stk stjerneanis
  • 12 stk sitrongress , delt i 2
  • 2 ss revet frisk ingefær
  • 2 stk gulrot
  • 1 stk løk i tynne båter
  • ca. 400 g stekt kalkunkjøtt , gjerne rester
Vis næringsinnhold
Energi
240kcal
Fett
9.9g
Protein
30.8g
Karbohydrater
6.1g
Jern
1.1mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

  1. Fres chili og hvitløk i en varm kjele med olje. Hell på kyllingbuljong, og ha i stjerneanis, sitrongress og revet ingefær. Kok opp, skru ned varmen og la kraften trekke mens du forbereder resten.
  2. Skrell gulrot og løk. Skjær gulrot i tynne strimler, bruk gjerne et juliennejern eller en ostehøvel til hjelp. Skjær løk i tynne båter. 
  3. Riv kalkunkjøttet i mindre biter. 
  4. Ha gulrotstrimler, løkbåter og kalkun i kraften. Kok opp, og la det småkoke et par minutter til alt er godt og varmt. Smak til med salt og pepper, eventuelt mer chili om du ønsker suppen sterkere. 
 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.