Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Nøttesmør med cashew

Nøttesmør med cashew

Ingredienser

porsjoner

1 porsjon gir ca 1/2 kg cashewsmør

  • 500 g rå cashewnøtter
  • 0,5 ts salt
  • 1 ss olivenolje
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Det er populært å lage sitt eget nøttesmør som alternativ til smør og margarin, og som ingrediens i sauser, supper og gryter. Cashewnøtter egner seg godt til å lage nøttesmør av, men du kan også prøve å bytte ut cashew med mandler, hasselnøtter eller pekannøtter.

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner

1 porsjon gir ca 1/2 kg cashewsmør

  • 500 g rå cashewnøtter
  • 0,5 ts salt
  • 1 ss olivenolje

Slik gjør du

  1. Ha nøtter, salt og olje i en hurtigmikser og kjør på middels hastighet i 15-25 minutter. Nøttemassen vil etter hvert begynne å frigjøre olje og bli mer smidig. Hurtigmikseren kan gå varm, og det kan være lurt å gi den en pause innimellom. 
  1. Bruk slikkepott og løsne nøttemassen som etter hvert fester seg til veggene på miksebollen og fortsett å kjøre maskinen til massen er helt glatt. Tilsett om nødvendig litt vann for å få riktig konsistens.

Nøttesmøret kan smakes til med for eksempel vanilje, sitron, appelsin eller sukker. Oppbevar i kjøleskapet i glass med tett lokk. Holdbart i minst 4 uker. 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8745, server:MP-PRD-WEB13 28.04.2024 22:47:23