Hjemmelaget gløgg

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Gløgg og jul hører sammen! Her er en «voksengløgg» med masse smak. 

Ingredienser

  • dl rødvin
  • 2 ts hel kardemomme
  • 12 stk hel nellik
  • 4 stk hel kanel
  • 2 stk vaniljestang
  • 1 ss revet frisk ingefær
  • 2 stk stjerneanis
  • 400 g sukker
  • 2 dl konjakk eller annet brennevin
  • 1 dl portvin
  • 2 dl lyse rosiner
  • 2 dl hakkede mandler
  • 1 stk appelsin i skiver (kan utelates)

Slik gjør du

  1. Ha vin, krydder og sukker i en kjele og varm opp til 70-75 °C (det skal ryke, men ikke boblekoke).
  2. La gløggen trekke på lav varme i minst 40 minutter, slik at smakene får utvikle seg.
  3. Fjern krydderet ved å sile gløggen, og tilsett konjakk og portvin.
  4. Server gløggen i kopper eller glass med mandler og rosiner ved siden av. En skive appelsin i hvert glass gir god friskhet.

 

Det kan være lurt å lage gløggen dagen før du skal servere den, slik at smaken får god tid til å utvikle seg.
 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.