skip navigation
matprat logo
  1. To recycle

    Urteschnitzel

    Vanskelighetsgrad
    Middels
    Tid
    20–40 min

    Her er en rask oppskrift med pasta med renskåret svinekjøtt i form av en nydelig urteschnitzel med friske urter.

  2. to recycle

    Kyllingfilet med brødsalat

    Vanskelighetsgrad
    Middels
    Tid
    20–40 min

    En herlig sprø brødsalat servert med saftig kyllingfilet, perfekt middagsmat!

Gjenoppskrifter er to ulike middagsretter, laget med tanke på morgendagen. Hvilken oppskrift du lager først, bestemmer du selv, det viktigste er at du slipper å kaste så mye mat. 

Kyllingfilet med brødsalat

Turmat
Middels
20–40 min

En herlig sprø brødsalat servert med saftig kyllingfilet, perfekt middagsmat! Hvem skulle tro at gårsdagens tørre brød kunne våkne opp i en så smakfull ny drakt.

Ingredienser

  • 4 stk kyllingfilet
  • 12 ts salt
  • 12 ts pepper
  • 2 ss margarin til steking

Brødsalat:

  • 12 stk landbrød , eventuelt rester av annet daggammelt brød
  • 100 g frisk sjampinjong eller aromasopp, delt i båter
  • 2 ss margarin til steking
  • 12 bunt vårløk
  • 5 stilker stilkselleri (stangselleri) i små terninger
  • 6 ss finhakket bladpersille
  • 1 ts salt
  • 12 ts nykvernet pepper
  • 4 ss revet fersk parmesan

Slik gjør du

  1. Forvarm stekeovn til 220 °C.
  2. Skjær brød i terninger og legg dem utover på et bakepapirkledd stekebrett. Sett brettet midt i stekeovn og stek brødterningene i ca. 15 minutter. Avkjøl.
  3. Del sopp i båter. Fres sopp i en varm stekepanne med margarin, ca. 5 minutter.
  4. Skjær selleristang i små terninger. Hakk vårløk fint, og finhakk persille. Ha vårløk, stilkselleri, urter, salt og pepper i stekepannen sammen med soppen, og stek til grønnsakene er møre, 6-8 minutter.
  5. Bland sammen brødterninger og grønnsaksblanding i en stor bolle.
  6. Ha på olivenolje, dryss på parmesan og vend rundt til alt er godt blandet.
  7. Krydre kyllingfiletene med salt og pepper og stek dem i 2 minutter på hver side i middels varm panne. Etterstek på lav varme under lokk i 4 minutter.

Server stekt kyllingbryst med sprø og god brødsalat. En klatt créme fraîche smaker også godt til. 

Se hvordan steke kyllingfilet

 


Enten om du begynner med oppskriften over eller om du velger den under, kan du bruke mange av de samme ingrediensene som utgangspunkt for oppskriften med tanke på morgendagen.


Urteschnitzel

Turmat
Middels
20–40 min

Svinekjøtt og pasta kan varieres nærmest i det uendelige. Her er en rask oppskrift med pasta med renskåret svinekjøtt i form av en nydelig urteschnitzel med friske urter.

Ingredienser

  • 600 g ytrefilet av svin i biffer
  • 1 båt hvitløk
  • 4 ss frisk bladpersille
  • 1 ts salt
  • 1 ts peppermiks
  • 2 ss margarin til steking

Pasta:

  • 400 g tagliatelle
  • 2 stk snittet vårløk
  • 2 stilker stilkselleri (stangselleri) i tynne skiver
  • 2 dl crème fraîche orginal, 35 %
  • 4 ss revet fersk parmesan

Slik gjør du

  1. Finhakk hvitløk og bladpersille, og bland sammen med salt og peppermiks.
  2. Bank ut svinebiffene med en kjøttbanker (eventuelt et godt gammeldags kjevle) og vend dem i krydderblandingen.
  3. Stek schnitzlene på middels varme, ca. 2 minutter på hver side, i en varm stekepanne med margarin. Trekk stekepannen til side og etterstek på svak varme til de er gjennomstekte, 3-4 minutter.
  4. Hakk vårløk og selleristang fint. Kok pasta i en kjele med lettsaltet vann etter anvisning på pakken. Sil av vannet, ha pastaen tilbake i kjelen og vend inn vårløk, selleri og creme fraiche.

Anrett de saftige urteschnitzlene med pastaen og dryss over revet parmesan rett før servering.