skip navigation
matprat logo
  1. To recycle

    Tandoorilaks med agurkdressing

    Vanskelighetsgrad
    Enkel
    Tid
    20–40 min

    Krydrer du laksefilet med tandoorikrydder får du en spennende fiskerett med eksotiske smaker både store og små setter pris på.

  2. to recycle

    Pitapizza med tandoorikylling

    Vanskelighetsgrad
    Enkel
    Tid
    20–40 min

    Lyst på en rask og enkel pizza? Da er Pitapizza er løsningen.

Gjenoppskrifter er to ulike middagsretter, laget med tanke på morgendagen. Hvilken oppskrift du lager først, bestemmer du selv, det viktigste er at du slipper å kaste så mye mat. 

Tandoorilaks med agurkdressing

Turmat
Enkel
20–40 min

Krydrer du laksefilet med tandoorikrydder får du en spennende fiskerett med eksotiske smaker både store og små setter pris på. Server tandoorilaksen med couscous og en frisk agurkdressing - vips så har du en knallgod hverdagsrett! 

Ingredienser

  • 600 g laksefilet i skiver
  • 2 ss tandoorikrydder

Couscous:

  • 4 dl couscous
  • 4 dl vann
  • 12 stk hønsebuljongterning
  • 1 ss olje
  • revet skall fra 12 stk sitron
  • 12 pakke hakket bladpersille

Agurkdressing:

  • 12 stk agurk
  • 14 ts salt
  • 2 dl crème fraîche orginal, 35 %
  • 12 ts kvernet pepper

Slik gjør du

1. Lag agurkdressing. Riv agurk grovt på et råkostjern og dryss på salt. La det trekke i 5-10 minutter, og press ut vannet av agurken.

2. Bland revet agurk sammen med crème fraiche. Smak til med pepper. Sett agurksalaten i kjøleskapet slik at den kan trekke smak mens du lager resten.

3. Sett stekeovnen på 200 °C.

4. Kok opp vann, buljong og olje i en kjele. Trekk kjelen til side, ha i coucous og dekk til med plastfolie. La couscousen svelle til all væske er borte.

5. Krydre laksefilet med tandoorikrydder. Legg laksefiletene på bakepapir i en ildfast form. Sett formen i stekeovnen og stek laksen i 10 minutter.

6. Bruk en gaffel og rør i couscousen. Vend deretter revet sitronskall og hakket persille inn i couscousen.

Server tandorikrydret laks med coucous og agurkdressing. Server gjerne en sitronbåt sammen med laksen. 


Enten om du begynner med oppskriften over eller om du velger den under, kan du bruke mange av de samme ingrediensene som utgangspunkt for oppskriften med tanke på morgendagen.


Pitapizza med tandorikylling

Turmat
Enkel
20–40 min

Lyst på en rask og enkel pizza? Pitapizza er løsningen - og toppes den med tandoorikrydret kylling og fetaost, garanterer vi at den blir en fast rett på middagsrepertoaret ditt. Toppet med agurksalsa smaker pitapizzaen rett og slett superdigg!

Ingredienser

  • 1 pakke kylling lårfilet (á 500 g)
  • 2 ss margarin til steking
  • 1 ss tandoorikrydder
  • 1 ts salt
  • 12 ts pepper
  • 3 ss crème fraîche orginal, 35 %
  • 6 stk pitabrød
  • 1 pakke fetaost (á 200 g)

Agurksalsa:

  • 12 stk agurk
  • 1 stk rødløk
  • 1 ss olivenolje
  • 12 ts kvernet pepper
  • 12 pakke finhakket bladpersille
  • skall og saft av 12 stk sitron

Slik gjør du

1. Skjær kylling lårfilet i små biter.

2. Ha margarin i en varm stekepanne og stek kyllingbitene til de er nesten gjennomstekt, ca. 4 minutter. Krydre med tandoorikrydder, salt og pepper.

3. Legg pitabrød utover på et bakepapirkledd stekebrett, og smør crème fraiche på pitabrødenene.

4. Fordel den stekte kyllingen på pitabrødene, smuldre fetaost over.

5. Stek pitapizzaene på 200 °C i ca. 10 minutter.

6. Skjær agurk og rødløk i små terninger. Bland inn finhakket bladpersille, olivenolje, pepper og skall og saft av sitron.

Server pitapizzaene med den friske agurksalsaen til.