Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Mini eplekake

Mini eplekake

Ingredienser

1  porsjoner

En porsjon gir ca 40 eplehalvmåner

  • 4 dl hvetemel
  • 150 g smør
  • 150 g sukker
  • 1 stk. egg
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 ts revet sitronskall (kan utelates)
  • 0,5 ts bakepulver
  • ca 3 dl eplemos
  • 0,5 ts malt kanel
  • 0,5 dl melk
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Søte, små eplekaker. Lag en stor porsjon og frys inn! Har du ikke epler eller eplemos, så bruk aprikosmarmelade, rabarbrasyltetøy eller plommesyltetøy.

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

1  porsjoner

En porsjon gir ca 40 eplehalvmåner

  • 4 dl hvetemel
  • 150 g smør
  • 150 g sukker
  • 1 stk. egg
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 ts revet sitronskall (kan utelates)
  • 0,5 ts bakepulver
  • ca 3 dl eplemos
  • 0,5 ts malt kanel
  • 0,5 dl melk

Slik gjør du

  1. Ha mel, bakepulver, smør og sukker i en hurtigmikser og kjør maskinen til alt er godt blandet. Tilsett egg, vaniljesukker, sitronskall og bakepulver og kjør deigen raskt sammen. Hvelv deigen ut på benken og arbeid den sammen med hendene. Tilsett litt mer hvetemel om nødvendig.
  2. La deigen hvile kjølig i minst 1/2 time. 
  3. Kjevle ut deigen til ca. 2-3 mm tykkelse og bruk en skål eller liknende til å stikke ut sirkler på ca 12 cm. Smak til eplemosen med kanel. Legg en teskje eplemos på den ene halvparten av deigen og brett resten av deigen over. Klem godt sammen, slik at det blir helt tett. 
  4. Legg halvmånene på bakepapir på stekebrett og pensle med litt melk. 
  5. Stek halvmånene på 180 °C i ca 12-15 minutter, eller til de er gyllenbrune. Avkjøl på rist.

Bruk opp deigrestene når du har bakt pai eller mørdeigskake - det er ikke mye som skal til for å få noen ekstra godbiter! Her kan du bruke vanlig usøtet paideig, rester av mørdeig eller butterdeig - godt blir det uansett. Dryss eventuelt litt sukker på toppen om du bruker usøtet paideig - det veier opp for manglende søthet i deigen. 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8741, server:MP-PRD-WEB13 26.04.2024 04:24:05