Kampanjedisk til påske - Kjøttdisken - Bransje - MatPrat
skip navigation
matprat logo
Lam råvarer stor kjøledisk a

Kampanjedisk til påske

Når nordmennn går mann av huse for å handle lammekjøtt til påske, er det viktig at de møter en butikk som kan tilby det de ønsker.

På bildet over har vi laget et forslag til høytidens kampanjedisk. Den kan også være et greit utgangspunkt for deg som ønsker å ha et grunnsortiment med lammekjøtt gjennom hele året, også utenom sesong.

Forslag til innhold i kjøttdisken:

 • Hel lammestek uten hase og isbein
 • Surret lammestek, stor
 • Surret lammestek, liten
 • Lammelår i skiver
 • Gryte/fonduekjøtt
 • Doble koteletter
 • Enkle, marinerte koteletter
 • Lammebog i skiver
 • Grytekjøtt med bein
 • Kvernet lammekjøtt
 • Grytekjøtt med bein av sau

Lammelår/lammestek

Lammelåret er den mest kjøttfulle delen av lammet, og derfor er det enkelt å utnytte låret på flere måter. Med mindre pakningsstørrelser vil det også være enklere å oppnå en høyere kilopris uten at kunden vil oppleve at enhetsprisen blir altfor høy.

Helt lammelår er i utgangspunktet å regne som en råvare til bearbeiding av kjøttindustri, butikk eller av kunden selv. Lammelår og hel lammestek er ikke det samme. Lammestek med bein er uten mørbrad, isbein og det ytterste beinet på knoken. Lammelår i skiver er den enkleste formen for bearbeiding, naturell eller marinert. Mørbraden brukes til gryte/fonduekjøtt, strimler eller spyd.

Mange foretrekker beinfri lammestek, og av et helt lammelår får du enten en hel stor stek eller to små. Den mest eksklusive lammesteken er fylt med urter og hvitløk, surret for hånd.

Knoken er en liten delikatesse i seg selv og kan selges hel med bein, eller som fårikålkjøtt. Beina fra steken kan evt. selges  som kraftbein, eller du kan koke kraft og selge den som ekstra service! 

Lammekoteletter

Her er råvaren lammesadel. På en lammesadel er det både ytre- og indrefilet som kan skjæres ut og selges som en delikatesse. Det enkleste er å sage sadelen opp i koteletter. Enkle eller doble.

Lammebog

Lammebogen havner ofte i fårikålkjøttet, men egentlig kunne de flotteste skivene vært solgt for seg, da de har lite bein og mye flott kjøtt. Knoken og den tynneste enden egner seg best til fårikålkjøtt.

Grytekjøtt med bein

Dette er volumprodukt, og ofte havner over halvparten av kjøttet fra lam i det såkalte fårikålkjøttet. Det som er viktig er å holde kjøttet oppe på et kvalitetsnivå som kundene kan være fornøyd med. Pass på at det blir en passe blanding av side, bryst, nakke og bog.

Stykker med mye bein og fett og minimalt med kjøtt er ikke handelsvare, og må sees på som svinn.

 

Kommentarer

  For å skrive en kommentar må du være logget inn.

  version:10.10.1.163, server:MP-PRD-WEB07 18.08.2018 13:55:18