skip navigation
matprat logo
Ytrefilet indrefilet

Varekunnskap - svinekjøtt

Svinekjøtt er magert! Renskåret svinekjøtt inneholder bare 2-5 % fett, og trekker heller ikke til seg fett ved steking. Tvert i mot siver 10-15% av fettet ut i pannen når en steker kjøtt. Det vil si at 200 g renskåret svinekjøtt gir bare 200 kalorier!

Strimlet svinekjøtt er den perfekte hverdagsmaten

  • For de unge og travle
  • For småbarnsfamilen
  • For småhusholdningene
  • For studentene
  • For de som ikke føler seg så flinke ved komfyren
  • For de som er opptatt av sunn mat
  • For de som ikke orker så mye
  • For de som er litt hjelpeløse
  • For de som er opptatt av pris
  • For de som vil ha spennende smaker
  • For de som vil variere hverdagsmiddagen 

VISSTE DU AT...

  • renskåret svinekjøtt er middelet for å bli kvitt julekiloene i januar
  • renskåret svinekjøtt er noe alle i familien liker (Kjøttundersøkelsen)
  • renskåret svinekjøtt er mest populært blant kvinner 24-45 år
  • 200 g renskåret svinekjøtt gir kun 200 kalorier
  • renskåret svinekjøtt inneholder bare 2-5% fett
  • 10-15% av fettet siver ut i panna når kjøttet stekes
  • grisen har slanket seg 13 kg i løpet av de siste 35 år
  • 2/3 av Norges befolkning skjærer bort synlig fett på kjøtt (for eksempel fettranden på koteletter)
  • renskåret svinekjøtt passer til det meste av halvfabrikata på glass og pose

Indrefilet av svin - det møreste av alt 

  • Super festmat, eller en ekstra fin hverdagsmiddag
  • Nydelig helstekt, naturell, fylt med krydder og ost, surret med bacon eller spekeskinke
  • Kan gjerne skjæres i tykke biffer eller medaljonger
  • Tilgjengelig hele tiden - sesong året rundt
  • Inneholder kun 3,6% fett

Ytrefilet - magert og mørt 

  • Nydelig festmat - helstekt eller i biffer
  • Helstekt filet passer til det meste - fløtesaus, sursøt saus, rødvinsaus eller sjysaus - velg selv
  • Inneholder kun 1,8% fett
  • Må stekes riktig slik at den beholder saftigheten - som alt annet magert kjøtt

Flatbiff - mange muligheter

  • Magert, men saftig kjøtt fra skinka
  • Inneholder kun 2-4% fett
  • Egner seg godt til raske biffmiddager
  • Perfekt wok-kjøtt
  • Gryteretter, panneretter, supper - flatbiffen kan brukes til det meste!

 

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    version:10.5.1.21, server:MP-PRD-WEB08 25.05.2017 10:49:11