Flotte biffer av svin ytrefilet - Bransje - MatPrat
skip navigation
matprat logo
Tredelt kotelettkam

Flotte biffer av svin ytrefilet

Bruken av svinekam utvikler seg stadig i retning av økt verdiskaping, og potensialet i en enda mer differensiert bruk er fortsatt stor. Svinekam er i praksis ytrefilet med ben, og fortjener mye bedre enn å havne opp som koteletter på tilbud.

De flotteste biffene av ytrefileten kommer fra midtstykket av svinekammen. For å utnytte potensialet i svinekammen best mulig, kan det være en fordel å dele den i tre omtrent like store stykker, og deretter bruke de enkelte stykkene til det de er best egnet til. På denne måten blir produktkvaliteten jevnere, og bruken av svinekammen blir mer differensiert, som igjen kan gi grunnlag før økt verdiskaping.

Det bakerste kamstykket

Det bakerste stykket mangler ribbenene og er godt egnet som et helt, benfritt stykke med eller uten svor, eller renskåret til ytrefilet.

Ytrefileten er i denne enden litt flatere, og derfor tar den seg best ut delt i to på langs.

De flotteste biffene er av midtstykket

Svinekjøtt trenger et produkt som kan være et bra alternativ til kyllingfilet. Midtstykket av svin ytrefilet skåret i ca. 2 cm tykke biffer gir flotte ovale stykker som er jevnt store hele veien og har et delikat utseende.

Det forreste kamstykket

Svinecarré

Dette stykket er litt ujevnt i kjøttstrukturen, da det ligger opp i mot nakken. Det kan bli til en flott carré med lange ben, et benfritt stykke med eller uten svor eller til koteletter.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    version:10.10.1.141, server:MP-PRD-WEB08 23.07.2018 06:01:46