Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hei, jeg heter Mats og er en robot

Snakk med meg om mat i Messenger!

Åpne i Messenger
Hopp til hovedinnhold
matprat logo

Er rødt kjøtt klimaværsting?

Drøvtyggere som kua og sauen gir klimagassutslipp, men klarer vi å lage nok mat til verdens økende befolkning uten dem? Mulighetene for matproduksjon varierer fra land til land og vi må alle bruke de ressursene vi har. I Norge har vi havet, jorda og beitemarka vår.

>> Les mer her

  • Hva er bærekraft?

  • Hva er biologisk mangfold?

  • Hva betyr bærekraftig matproduksjon i Norge?

  • Sauen sikrer bærekraftig matproduksjon

  • Seks grunner til å spise norsk

  • Norske drøvtyggere sikrer selvforsyning

  • Hvordan påvirker drøvtyggerne vårt biologiske mangfold?

  • Dyrevelferd for norsk sau og lam

  • Kan vi spise kjøtt og likevel ta vare på kloden?

  • Dyrket mark - en knapp ressurs i Norge

  • Derfor er norsk kjøtt bærekraftig

  • Norsk selvforsyning og matsikkerhet – hvorfor er det så viktig?