Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo

Mat på norske ressurser

Drøvtyggere som kua og sauen gir klimagassutslipp, men klarer vi å lage nok mat til verdens økende befolkning uten dem? Mulighetene for matproduksjon varierer fra land til land og vi må alle bruke de ressursene vi har. I Norge har vi havet, jorda og beitemarka vår.

>> Les mer her

Nyttige artikler

  • Hva er bærekraft?

  • Hva er biologisk mangfold?

  • Hva betyr bærekraftig matproduksjon i Norge?

  • Sauen sikrer bærekraftig matproduksjon

  • Seks grunner til å spise norsk

  • Norske drøvtyggere sikrer selvforsyning

  • Hvordan påvirker drøvtyggerne vårt biologiske mangfold?

  • Dyrevelferd for norsk sau og lam

  • Kan vi spise kjøtt og likevel ta vare på kloden?

  • Dyrket mark - en knapp ressurs i Norge

  • Derfor er norsk kjøtt bærekraftig

  • Norsk selvforsyning og matsikkerhet – hvorfor er det så viktig?