Ferdig middag til i morgen

Mange av våre tradisjonelle hverdagsretter trenger lang koketid for at kjøttet skal bli mørt. Derfor er det lurt å lage morgendagens middag i dag. Så er middagen serveringsklar på få minutter i morgen.

For bare en generasjon siden var det mer vanlig med tradisjonsretter som lapskaus, brennsnut og ferskt kjøtt og suppe. I dagens hektiske hverdag har man gjerne satt av en halvtime til å lage middag etter jobb. Da blir tiden for knapp til å lage mange av de gode tradisjonsrettene med kokt kjøtt. Men hvorfor ikke snu litt på flisa? Hvis du koker kjøttet mørt i kveld, samtidig som du gjør lekser med barna, gjør forefallende ting i huset eller kanskje slapper av, så er faktisk mye av middagen klar til i morgen.

Barnevennlig

Rykende varm lapskaus faller garantert i smak hos liten og stor. Lag en stor gryte, så har du ferdig middag til i morgen.

Få retter er så barnevennlig å være med på å lage som lapskaus. Skrell grønnsaker og del dem opp i staver, så vil barna elske å få være med på å dele grønnsaksstavene videre opp i terninger. Dessuten - ingen ting smaker så godt som det man har laget selv! Så lett er det faktisk å få barn til å spise både sunn mat og en god porsjon grønnsaker til middag.

Mye smak i god kraft

Bankekjøtt er en av de gode, gamle traverne på middagsbordet. Dette er enkel mat som er rask å forberede, men som trenger lang tid og lav temperatur for å få fram deilig mørhet og god smak.

Det beste med kjøtt som er kokt lenge er all den gode kraften man får som en bonus når kjøttet er mørt og godt. Den originale smaken på kraften kan selv ikke den beste kjøpe-buljongen etterligne. Tenk bare på tradisjonsretter hvor kjøttet er kokt mørt i sausen. Husker du hvor godt det smaker med sosekjøtt, brennsnute, betasuppe, bankekjøtt eller kjøtt i mørke? Det finnes sikkert flere retter også, som fortjener å bli trukket fram i lyset igjen.

Sosekjøtt er en kraftig og smakfull kjøttgryte. Godt tilbehør til sosekjøtt er kålstuing eller hjemmelaget grønn ertestuing, kokte poteter og rørte tyttebær.

Kjøtt som egner seg til disse kokte rettene er bog, høyrygg, bibringe, bankekjøtt og rundstek av storfe. Salte svineknoker er også et godt utgangspunkt for betasuppe, ertesuppe eller salt lapskaus.

Så hvilken tradisjonsrett er din favoritt?

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.