Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Nakkekoteletter

Koteletter er knallgod hverdagsmat

Det er superenkelt å lykkes med koteletter. Med 10-15 minutter til rådighet, noen koteletter, litt krydderier og en god stekepanne ligger det meste til rette for et alle tiders måltid. Her er tipsene som fører deg videre på veien mot smakfull kotelett-suksess!

Raskt på bordet

Er hverdagen din så travel at middagsmaten egentlig burde stått klar på kjøkkenbordet når du kommer hjem fra jobb? De fleste av oss har det slik, og må ty til noen smarte grep for å få hverdagsmaten på bordet, før det blir for sent. Løsningen på den utfordringen kan være å planlegge ukesmeny, slik at matvarene i det minste er i hus. Det kan også være smart å finne retter basert på råvarer som på kort tid blir til smakelig middagsmat. Koteletter er en slik råvare, og passer perfekt. Dessuten leverer koteletter også til gagns på smak.

«2-3 minutter på hver side i en varm panne. Etterstek under lokk i 5 minutter og VIPS -  så er de saftigste og deiligste koteletter klare til servering»

Tre valg

I butikken har vi valget mellom vanlige koteletter, nakkekoteletter og carrè-koteletter. Tre typer «porsjonskjøtt», som alle krever kort tilberedningstid og som kan ledsages av hva det måtte være som frister av deilig tilbehør. En gavepakke til de travle hverdagene.
De tre kotelett-typene kan gi litt forskjellige spiseopplevelser. Hvordan fettet er plassert i, rundt og på kjøttet kan påvirke hvordan tilberedningen bør være, og hvor saftig det endelige resultatet blir. 

Nakkekoteletter

Nakkekoteletter er skiver av svinenakke med ben. Kjøttet har isprengt fett og gir dermed ekstra mye god smak og saftighet. De av oss som liker et ekstra saftig resultat velger som oftest denne typen. Hva med nakkekoteletter med honning, lime og soya til middag idag? Retten er enkel å lage og smaker knallgodt!

Saftige nakkekoteletter med soya, honning og lime er et ypperlig måltid som alle får til i hverdagen.

Koteletter

Det vi på folkemunne kaller «vanlige koteletter» er skiver av svin ytrefilet med bein, der fettkanten sitter på, vel bevart rundt kjøttets ytterkant. Det kan være smart å lage noen snitt med en skarp kniv i fettkanten for å unngå at kjøttet vrir seg under steking. På denne måten får du et bedre stekeresultat og unngår ufrivillig koking av kjøttet.

«Kun 2-3 minutter på begge sider, drysse på litt salt og pepper, og deretter å legge lokk over for ettersteking i 5 minutter. Det er enkelt og det blir knallgodt»

Selv om du ikke er begeistret for fett bør det få være på under steking for smakens skyld. Skjær det heller bort når du skal spise.

Koteletter med varm salat

Carrékoteletter

Dette er vakre og godt marmorerte koteletter som virkelig imponerer ved middagsbordet. Carré er et fransk ord som betyr rygg. Kjøttet kommer sadelen, som også er et annet ord for rygg. De lange pene og trimmede ribbenene som er på kotelettene gjør at utseende blir flott og at saftigheten på kjøttet bevares enda litt bedre under steking.  

Disse kotelettene blir aller best om du gir dem noen minutter på hver side i en glovarm stekepanne (gjerne grillpanne), for deretter å gi dem 10 minutter på høy temperatur i stekeovnen. Hva med å prøve svinecarré-koteletter med råkost?  

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB13 19.04.2024 11:32:38