Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hei, jeg heter Mats og er en robot

Snakk med meg om mat i Messenger!

Åpne i Messenger
skip navigation
matprat logo
Marthe Helene Bogerud

Feil om MatPrat

I et debattinnlegg i Aftenposten kritiserer Hanne-Lene Dahlgren MatPrat for skjult markedsføring og grønnvasking. Kommunikasjonssjef Marthe Helene Bogerud kjenner seg ikke igjen i dette. Hun har skrevet dette i sitt tilsvar til Dahlgren.

MatPrat er Norges mest brukte kilde til inspirasjon og informasjon om norskprodusert mat. På vegne av den norske bonden bygger vi matkompetanse og fremsnakker norske råvarer gjennom generisk markedsføring. Egg og kjøtt er en del av et normalt, norsk kosthold, men vi tilbyr oppskrifter og informasjon for et fullverdig kosthold – både vegetarisk, fisk, bakervare, egg og kjøtt.

All vår kommunikasjon er merket med både navn og logo, og det fremkommer tydelig at vi er en privat aktør. Det faller derfor på sin egen urimelighet å beskylde oss for å drive skjult reklame, bare fordi vi er finansiert av egg- og kjøttproduserende norske bønder, og Dahlgren selv driver markedsføring av vegetarmat. MatPrat følger selvsagt retningslinjene for markedsføring, og er en ansvarlig aktør.

I tillegg til matprat.no driver vi også matstart.no, et nettsted for barn (og andre) som ønsker å lære matlaging ved hjelp av enkle oppskrifter om mat, og Matopedia, som er et læreverk i mat og helse. Dahlgren går kraftig ut mot disse kanalene, og fremstiller det som vi forsøker å indoktrinere norske barn med kjøttreklame.

Om Dahlgren tar seg bryet med å se på matstart.no og Matopedia vil hun se at begge inneholder flere oppskrifter uten kjøtt enn med. Det er ikke noe mer konspiratorisk med disse kanalene enn at vi ønsker å lære barn om matlaging og matglede, uavhengig av hvilke råvarer som brukes.

Matopedia er et solid læreverk som dekker alle læremål og tilfredsstiller både læreplanen og anbefalinger fra helsemyndighetene. Det er et tilbud til skolene, og frivillig å benytte for norske lærere i mat og helse. Det brukes av mange nettopp fordi det er et godt læreverk. Både Dahlgren og andre som tror Matopedia driver med snikreklame for kjøtt, er hjertelig velkommen til å selv se hva det faktisk inneholder. Da vil man se at vi ikke er ute etter å «pushe kjøtt» på noens barn, men vil gi norske barn nødvendig matkompetanse og matglede.

Les mer her om hva Matopedia er og hvorfor MatPrat tilbyr dette til skolene. 

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    version:11.21.1.3546, server:MP-PRD-WEB14 30.11.2022 11:19:21