Koteletten - den gode, gamle helten

Koteletter er rimelig, enkel og rask mat som passer perfekt inn i en travel hverdag. Tradisjonelt har koteletten i Norge delt plass med surkål, brun saus og kokte poteter på tallerkenen. Likevel kan ingen ta fra deg muligheten til å skape din egen lille vri på måltidet.

“Det norske kjøkkenet” opplever nå en renessanse, særskilt på restauranter rundt omkring, men også i stor grad hjemme i de tusen hjem. Våre gamle, gode mattradisjoner vekkes til live og vi dyrker i større grad vår matkulturelle identitet. Råvarene vi kjenner fra “bestemors kjøkken” er i skuddet!

Koteletten er altså aktuell som aldri før, en råvare som mange generasjoner har hatt gleden av å nyte før oss. Disse skivene, som i realiteten er ytrefilet av svin med bein som smaker herlig.
 
Det å steke koteletter på riktig måte er ingen stor kunst. Det er faktisk ganske så enkelt å få dem saftige og gode. Det kan være smart å lage noen snitt i fettkanten så de ikke vrir seg under steking. Ellers er det bare å brune dem på begge sider, drysse på litt salt og pepper for deretter å legge lokk over og sette til ettersteking i 5 minutter. Enkelt og greit.

Utfordringen ligger likevel mange ganger i det å finne et tilbehør som passer alle som rundt middagsbordet. Det skal være smakfullt, spennende og enkelt å lage med få ingredienser.

Vi i MatPrat har derfor utviklet mange kotelett-retter med tilbehør som kan passe de fleste situasjoner. En kotelettmiddag er altså aldri langt unna, og om du vil gjøre det hele litt sunnere så er det bare å skjære bort det synlige fettet før du begynner å spise.

 

 

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.