Sommerlige desserter

Desserten, det søte punktum, "prikken over i-en", den som gir middagen en ekstra dimensjon. Vi har alle våre favoritter når det gjelder smak og konsistens. Sommerdessertene som nytes ute i strålende sol er nok de vi husker aller best.

Hva blir det til dessert? er et spørsmål som vitner om store forventninger. Enten du skal imponere gjester eller familie er det å se fram til en deilig dessert noe magisk. Velg gjerne en dessert som balanserer i forhold til resten av måltidet.

Bruk sommerens frukt og bær i en enkel smuldrepai. Smuldrepai med rabarbra.

Sommerens råvarer av frukt og bær gjør det enkelt å lage smakfulle desserter. Noen desserter kan lett vispes sammen på få minutter, som oppdelt frukt og bær servert med en luftig råkrem eller en fløyelsmyk sabayon. Andre desserter krever mer innsats på kjøkkenet. En paibunn fylt med eggekrem og friske bær ser vakkert ut og smaker herlig. Det blir dessuten ingen sommer uten desserter med rabarbra. En frisk rabarbraterte eller en iskald rabarbrasuppe med noen skiver jordbær og litt pisket rømme smakt til med vanilje, – herlig! Rabarbragelé eller -sorbet får en nydelig farge og smaker himmelsk.

På en varm sommerdag smaker is alltid godt. Hva med en hurtigis? Legg et halvt kilo jordbær eller annen frukt eller bær i fryseren et par timer. Ta fram food prosessoren, ha i bær og litt melis. Kjør til bærene er knust, og tilsett ett egg og en desiliter fløte mens maskinen går. På et øyeblikk har du en nydelig softis ferdig til å nytes.

Hurtigis er klar på noen få minutter!

På matprat.no finner du oppskrifter på mange herlige desserter. Nyt sommeren og unn deg det beste av sommerens lykke, – en god dessert!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.