Skinke med uante muligheter

Det handler om selve kinderegget i kjøttbransjen: Et magert, mørt og saftig kjøtt som passer like godt som pålegg, i en lunsjrett eller til middag. I Sverige har juleskinken samme status som ribbe og pinnekjøtt for oss. En mer anvendelig råvare skal du lete lenge etter.

Juleskinke har sterke tradisjoner i Sverige og representerer selve høydepunktet juleaften. Mens vi spiser ribbe og pinnekjøtt, troner juleskinken som det naturlige midtpunkt på bordet sammen med retter som Janssons fristelser, sild, røkelaks, prinskorv og sterk sennep.

Juleskinke er rett og slett en lettsaltet og røkt skinkestek. Den fås også urøkt og i en sukkersaltet utgave. Sistnevnte som en variant av den svenske «julskinka».

Rustet til gjestebud

For oss er kålrotstappe og sennepssaus et mer kjent følge men også juleskinke med ovnsbakte rotgrønnsaker er en rett som både gir førjulsstemning og et raskt og godt måltid.  

Med en juleskinke i kjøleskapet har du alltid noe å by på. Den smaker like godt kald som varm og er en svært anvendelig råvare både til hverdag og fest, - og til alle måltider.

Mange mener vi ikke helt har oppdaget denne skjulte skatten av et saftig, magert og mørt stykke kjøtt. Det har imidlertid våre venner i øst som ikke kan tenke seg en julefeiring uten.

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.