Festlig på grillen

Planlegger du Den store sommerfesten, er grillmat ikke til å komme utenom. Sosialt, morsomt, lettvint og utrolig godt.

Vil du imponere gjestene, velger du helgrilling av store stykker - det er slett ikke så vanskelig som mange kanskje tror. Et steketermometer og litt tålmodighet er alt du trenger. Grill med lokk er også en fordel, for store stykker skal gjerne få kose seg under lokk mot slutten av steketiden. Velg mørt kjøtt av storfe - eller kanskje et helt lammelår med eller uten ben.

Den som ikke vil gi seg i kast med helgrilling av store stykker, velger annet mørt kjøtt. Lammefilet, lammelår i skiver eller biffkjøtt av storfe er gode valg. Ikke velg altfor magre stykker, men se etter det som er litt fettmarmorert. Da blir det ferdiggrillede kjøttet både saftigere og mer smakfullt.

En god marinade kan løfte måltidet til nye høyder smaksmessig. Du kan gjerne lage din egen, bare du følger disse prinsippene: Marinade skal inneholde olje, noe syrlig samt krydder etter smak. Det syrlige kan for eksempel være sitronsaft, eddik, vin, yoghurt eller kefir. Unngå salt i marinaden - det trekker ut kjøttsaften.

Vil du forsøke en ny smaksvri, kan du prøve vår oppskrift på kirsebærgrillet indrefilet av storfe. Der får kirsebærlikør lov til å spille rollen som det syrlige i marinaden. Uvant, men veldig godt!

I festsammenheng kan det også være lurt å ha litt ventesnadder å by sultne gjester. Slik grillsnacks kan for eksempel være svisker med et stykke bacon rundt som legges et par minutter på grillen. Små pølsebiter med bacon er også godt, det samme er minispyd med ananas og pølse. Eller bruk kreativiteten og finn opp ditt eget ventesnadder!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.