Tatt av hverdagen

På vei inn i dagliglivets rutiner er det lurt å forsøke å ligge et skritt foran og ha bedre oversikt over hva uken bringer. Har du en ekstra hektisk ukedag? Gjør den til din faste dag med rask middag.

Ferien er definitivt slutt, og et nytt skoleår har så vidt startet. Nå gjelder det å komme inn i gode rutiner. Har du barn som er med på fritidsaktiviteter eller er aktiv i fritiden selv, så har du helt sikkert noen dager som er mer travle enn andre. Bare en liten tur hjemom og spise litt, og så ut av huset igjen. Da kan det bli ganske stressende om middagen ikke er planlagt og kjøleskapet i tillegg er tomt for de nødvendige ingrediensene. Kjappe nødløsninger som man rasker med seg fra butikken eller tar med fra take away er ikke alltid like sunne.

Elghakk er norsk tradisjonsmat, men kan likevel regnes som "fastfood". Retten kan like gjerne lages med karbonadedeig eller kjøttdeig.

 

Repertoar med raske middager

Selv om tiden er knapp vil man gjerne spise noe som både er raskt og sunt. For å få til det er det lurt å ha en liten samling med noen faste retter som du har laget mange ganger og kan utenat. Da kan du ha et lite lager av enkelte ingredienser du vet du trenger, som for eksempel poser med wokgrønnsaker i fryseren og bokser med hermetiske tomater, kikerter, linser og så videre i kjøkkenskapet. Da blir innkjøpene enklere fordi du tross alt bare trenger en pakke kyllingfilet eller strimlet svinekjøtt. Mange retter kan også varieres med at du bytter ut kyllingfilet med ytrefilet av svin i skiver eller torskeloins.

Oppskriften på kyllingform med kikerter og tomat kan varieres med både svinekjøtt og torsk.

 

Middag for to dager

En del middager er ideelle å lage i stor porsjon, slik at du bare trenger å varme den opp på dag nummer to. Typiske middager her er de du lager med kokekjøtt, som for eksempel ferskt kjøtt og suppe, lapskaus, gulasjsuppe, sosekjøtt eller brennsnut. Lag en stor porsjon i løpet av helgen mens du har god tid. Da har du superrask middag dagen derpå eller den dagen du velger å servere den ferdiglagede middagen.

Ferskt kjøtt og suppe er en typisk middag som kan lages i stor porsjon og varmes opp dagen derpå eller senere i uken.
 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.