Viltsauté

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Det er mange måter å servere reinsdyrkjøtt på, denne liker alle. Nydelig mild saus til mørt og magert kjøtt.

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g mørbrad eller ytrefilet av reinsdyr
  • 2 ss smør til bruning
  • 1 ts salt
  • 1 ss finhakket frisk persille

Saus:

  • 3 dl matfløte
  • 2 dl kjøttkraft evt. utblandet buljongterning
  • 1 ts tørket timian
  • 5 g hel rosépepper
  • 1 ss maisenna rørt ut i litt kaldt vann
  • 4 stk. sjalottløk delt i to
  • 1 stk. liten sellerirot i biter
  • 3 stk. gulrot i biter
  • 1 ss smør til steking
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper

Slik gjør du

Server viltsauté med en grønn salat og godt brød.