Viltgryte med reinsdyr

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Lag en deilig og ujålete viltgryte med reinsdyr. La gryten trekke en times tid og utvikle masse god smak. Har du ikke flatbiff kan du bruke benfritt grytekjøtt eller reinsdyrstek.

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g flatbiff av reinsdyr eller reinsdyrstek
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 2 ss smør til steking
  • 150 g bacon i terninger
  • 10 stk. stjerneløk (delikatesseløk)
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 200 g kantarell eller annen sopp
  • 2 stk. gulrot i terninger
  • 2 ss hvetemel
  • 4 dl viltkraft eller oksekraft
  • 0,5 flaske rødvin
  • 4 stk. knuste einebær
  • 1 stk. laurbærblad
  • 1 ts rosépepper

Slik gjør du

  1. Skjær kjøtt i ca. 3 x 3 cm. store terninger. 
  2. Varm en stekepanne med litt smør og stek kjøttet i omganger. Ha kjøttet over i en gryte etter hvert.
  3. Fres baconterninger til de er gyllne og sprø. 
  4. Fres løk, hvitløk, sopp og gulrot og ha det i gryten. Dryss over hvetemel og rør det inn.
  5. Hell over rødvin og kraft og kok opp. Tilsett einerbær, laurbærblad og rosépepper. Senk varmen og la gryten trekke på lav varme i ca. 40 minutter. Sjekk at kjøttet er mørt og smak til med salt og kvernet pepper. Juster eventuelt fargen på sausen med sukkerkulør.

Server gryten rykende varm, gjerne med litt potetmos.