Svinekoteletter med hjemmelaget surkål

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

En klassiker på norske middagsbord. Koteletter av svin, servert med surkål og brun saus - hjemmelaget selvsagt!

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. kotelett av svin
  • 1 ts salt
  • 1 ts kvernet pepper

Surkål:

  • 750 g hodekål
  • 2 stk. eple
  • 1 ts salt
  • 2 ts karve
  • 2,5 dl kjøttkraft
  • 2 ts eddik, 7 %
  • 2 ts sukker
  • 0,25 ts pepper

Brun saus:

  • 2 ss smør
  • 2 ss hvetemel
  • 0,5 l kjøttkraft eller buljong
  • 0,25 ts salt
  • 0,25 ts pepper

Tilbehør:

  • 800 g potet

Slik gjør du

Server  kotelettene med hjemmelaget surkål, brun saus og kokte poteter.

Server gjerne med rørte tyttebær