Sprøstekte torsketunger

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Torsketunger er en delikatesse som bare er å få tak i løpet av skreisesongen fra januar til april. Dette er en veldig vanlig måte å servere dem på – panerte og sprøstekte som forrett eller koserett, med en god hjemmelaget remulade og litt sitron.

Ingredienser

porsjoner
  • 400 g torsketunger
  • 4 ss hvetemel
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 0,5 ts kajennepepper
  • 2 stk. egg
  • 2 dl griljermel
  • 2 dl nøytral olje
  • 1 stk. sitron

Slik gjør du

  1. Skyll og tørk torsketungene.
  2. Bland hvetemel, salt, pepper og kajennepepper i en dyp tallerken, visp sammen egg i en annen dyp tallerken og ha griljermel i en siste tallerken.
  3. Vend torsketungene først i mel, deretter i egg og til slutt i griljermel. Legg dem over på et fat til alle er ferdige.
  4. Varm olje i en kjele og stek torsketungene til de er gyllenbrune på begge sider. Legg dem over på litt tørkepapir for å renne av seg.

Server rykende varme torsketunger med sitronbåter og remulade. Om du vil servere torsketunger som full middag, så ha gjerne kokte poteter og revne gulrøtter ved siden av.

Har du tørt brød? Da kan du lage hjemmelaget griljermel selv.