Brødsmulesti
ca en liter
Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.
Hjemmelaget solbærsaft er full av sødme og dyp aroma, og er herlig å bruke både som iskald forfriskning og som varmende toddy på skituren. Lag din egen saft av solbær og du beholder en liten skatt fra sommeren vinteren igjennom.
Anbefalt mengde sukker er 50-100 g per kilo solbær, alt etter din preferanse for sødme.
En skvett solbærsaft i viltsausen kan erstatte rognebærgelé, og et par spiseskjeer i reinsdyrskavet gir deilig sødme og syre.
Ingen har kommentert enda. Bli den første!
For å skrive en kommentar må du være logget inn.