Skogsgryte

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

En nydelig gryterett med mye smak og deilig, fyldig saus. Vi har brukt storfekjøtt, men har du tilgang på elg eller annet vilt er det perfekt. 

Ingredienser

porsjoner
  • 700 g bog, grytekjøtt eller flatbiff av storfe
  • 2 ss smør eller margarin til steking
  • 1 stk. løk
  • 2 stk. gulrot
  • 1 stk. persillerot
  • 5 stk. knuste einebær
  • 4 dl vann
  • 200 g frisk sjampinjong
  • 5 ss seterrømme
  • 1 dl melk
  • 2 ss hvetemel
  • 2 ss solbærsaft
  • 1 ts tørket timian

Slik gjør du

  1. Skjær kjøttet i terninger på 3x3 cm.
  2. Brun kjøttet i flere omganger i en varm stekepanne og ha det over i en gryte.
  3. Ha i vann, kok opp og senk varmen. La det trekke i 30 minutter.
  4. Skjær løk i båter og gulrot og persillerot i skiver. Ha det i gryten sammen med knust einebær.
  5. Del opp soppen, stek den og ha den over i gryten.
  6. Rør hvetemel godt ut i rømme og melk, og hell det over i gryten sammen med solbærsaft og timian.
  7. La alt koke opp igjen og la det trekke i 30-40 minutter. Sjekk om kjøtt og grønnsaker er møre, og smak til med salt og pepper.

Server gryten med kokte eller ovnsstekte poteter og tyttebær.

Skogsgryte kan også lages på samme måte med elgkjøtt eller annet vilt.