Hopp til hovedinnhold
matprat logo

Pinnekjøtt sandwich

Ingredienser

2  porsjoner
  • 1 ss hel pepper
  • 2 ss seterrømme
  • 1 ts dijonsennep
  • 4 skiver brød
  • 200 g renset og ferdigdampet pinnekjøtt
  • 150 g brie
  • 2 stk. salatblad
  • ca. 50 g syltet rødkål (gjerne rester fra en av julas middager)

Syltet kålrot à la Brimi

  • ca. 1,5 dl sukker
  • ca. 1,5 dl eddik, 7 %
  • 2 skiver frisk ingefær
  • god 1 skive kålrot

Oppskriftsintroduksjon

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Pinnekjøtt i sandwich? Klart det! Arne Brimi og Britt Marlene fra Matprat har tatt den klassiske juleretten ut av gryta og lagt den mellom to skiver brød, med lun brie, rømmedressing, syltet kålrot og rødkål. Dette er tradisjon i en sandwich og den perfekte måten å bruke restene fra jula på. 

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

2  porsjoner
  • 1 ss hel pepper
  • 2 ss seterrømme
  • 1 ts dijonsennep
  • 4 skiver brød
  • 200 g renset og ferdigdampet pinnekjøtt
  • 150 g brie
  • 2 stk. salatblad
  • ca. 50 g syltet rødkål (gjerne rester fra en av julas middager)

Syltet kålrot à la Brimi

  • ca. 1,5 dl sukker
  • ca. 1,5 dl eddik, 7 %
  • 2 skiver frisk ingefær
  • god 1 skive kålrot

Slik gjør du

Pinnekjøttsandwich

trinn du kan merke av

Fikk du smaken på sylta kålrot? Prøv gjerne også vår oppskrift på syltet kålrot med den klassiske 3-2-1 laken og lag deg et stort glass (det holder det seg lenge). Hvis du vil ha en snarvei, kan du bruke ferdigsyltet rødløk fra butikken. Det gir også god syre og krønsj.

Rist gjerne en større porsjon pepper og oppbevar den grovknuste pepperen i et glass. Da har du smakstilsatt pepper klar til neste middag.

Pinnekjøttsandwich

Vil du lage sandwichen ute, enten på et vedfyrt utekjøkken som Brimi har eller rett over bålet på tur? Bruk glør i stedet for flammer for å unngå for høy varme. Varm pinnekjøtt og brie i en panne som tåler bålet, litt ved siden av flammene, og rist brødet raskt på en rist eller i en ekstra panne for ekstra god smak. Resten av tilbehøret kan du pakke med i tette beholdere. For en tursandwich!

Fysen på flere tradisjonsretter i sandwich? Sjekk ut Fetisha og Ole sin flesk og duppe sandwich!

Pinnekjøttsandwich

Pinnekjøtt sandwich av Arne Brimi / @arnebrimi_ og Britt Marlene Kåsin

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.17300, server:MP-PRD-WEB11 05.12.2025 05:39:28