Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Oksestek med rotgrønnsaker

Oksestek med ovnsbakte rotgrønnsaker

Ingredienser

6  porsjoner
  • 1,5 kg oksestek
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 1 ss smør
  • 1 ss nøytral olje
  • 3 dl vann

Ovnsbakte rotgrønnsaker:

  • 400 g gulrot
  • 400 g sellerirot
  • 400 g kålrot
  • 3 ss olivenolje
  • 5 kvister frisk rosmarin
  • 5 kvister frisk timian
  • 4 båter hvitløk
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper

Sjysaus:

  • 1 ss hvetemel
  • 1 ss smør
  • 1 ss eplecidereddik
  • ca. 4 dl kraft fra steken
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 542 kcal
Fett 27 g
Protein 61 g
Karbohydrater 9 g

Oppskriftsintroduksjon

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

En mør og saftig oksestek tilberedt etter alle kunstens regler tar sin tid, men er virkelig verd å vente på. Med norske rotgrønnsaker bakt i ovnen er dette en klassiker som passer like godt til søndagsmiddagen som til livets store fester.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

6  porsjoner
  • 1,5 kg oksestek
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 1 ss smør
  • 1 ss nøytral olje
  • 3 dl vann

Ovnsbakte rotgrønnsaker:

  • 400 g gulrot
  • 400 g sellerirot
  • 400 g kålrot
  • 3 ss olivenolje
  • 5 kvister frisk rosmarin
  • 5 kvister frisk timian
  • 4 båter hvitløk
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper

Sjysaus:

  • 1 ss hvetemel
  • 1 ss smør
  • 1 ss eplecidereddik
  • ca. 4 dl kraft fra steken
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 542 kcal
Fett 27 g
Protein 61 g
Karbohydrater 9 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Skjær oksesteken i pene skiver og anrett på rotgrønnsakene. Server gjerne oksesteken med en god potetmos, kokte poteter eller fløtegratinerte poteter

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.17300, server:MP-PRD-WEB12 05.12.2025 09:24:21