Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Lys lapskaus

Lys lapskaus

Ingredienser

porsjoner
  • 600 g lettsaltet svinekjøtt eller lettsaltet sideflesk uten svor , i terninger
  • 7 dl vann eller kraft
  • 800 g potet , i terninger
  • 200 g kålrot , i terninger
  • 200 g gulrot , i terninger
  • 100 g sellerirot , i terninger
  • 0,5 stk. purre , i skiver
  • 1 ts salt
  • 1 ts nykvernet pepper
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Lys lapskaus er genial mat å ha ferdig når man kommer frem til en kald hytte sent en fredag kveld. Eller kanskje dugnadsmat til gjengen som har hjulpet til med flytting? Eller rett og slett trøstemat en dag du føler deg litt uggen og småforkjølet. Det hjelper garantert.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 600 g lettsaltet svinekjøtt eller lettsaltet sideflesk uten svor , i terninger
  • 7 dl vann eller kraft
  • 800 g potet , i terninger
  • 200 g kålrot , i terninger
  • 200 g gulrot , i terninger
  • 100 g sellerirot , i terninger
  • 0,5 stk. purre , i skiver
  • 1 ts salt
  • 1 ts nykvernet pepper

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Lapskaus kan også lages med kokt svineknoke eller rester av annet kokt kjøtt. Kok da grønnsakene møre først, og bland inn kjøttet i terninger mot slutten av koketiden.
Om lapskausen er tynn, kan den jevnes med litt potetmospulver.

Server med flatbrød.  

Du kan også lage en brun lapskaus. Da bytter du ut lettsaltet svinekjøtt med høyrygg av storfe.

Lys lapskaus

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8570, server:MP-PRD-WEB11 13.04.2024 04:53:41